Någonting hemskt och märkligt och svårt att förstå

Monday, June 11th, 2012

Natten till den 7 juni gick en kär vän till mig bort. Malin finns inte längre. En hjärnblödning ryckte plötsligt bort henne från oss, och mina tankar går till hennes familj, till Eva-Liisa.

Det är så fruktansvärt svårt att föreställa sig en värld där Malin Andersson inte finns. Hon var så jävla viktig, hennes tid här betydde. Genom sitt arbete som präst skänkte hon tröst och stöd och pepp till dom som behövde, genom sitt arbete som konstnär ställde hon kniviga normkritiska frågor, utmanade fördomar och pushade kruxiga agendor.

Malin var varm, inspirerande, smart, nyfiken och jävligt jävligt rolig. Hon var kaxig när det behövdes och ödmjuk när det behövdes. Hon var fantastisk med ord, men jag kan inte komma i närheten att beskriva hur mycket jag kommer att sakna henne. Livet kommer inte att vara sig likt utan henne med oss.


Still ur filmen Malin gjorde iochmed sitt Kaftanprojekt. Om prästrollen, vad vi förknippar med den och språket dess symboler talar. Och jag vill så gärna… dela, vill att ni ska förstå hur bra hon var, men det känns på något sätt så konstigt att länka till en massa grejer i det här inlägget. Men jag gör det ändå. Här har hon skrivit i Kulturdelen om religion+konst, här är bloggen hon startade inför hennes senaste utställning Och det smakade sött som honung, här är ett av hennes performances som alteregot Doria dokumenterat. Jag har grejer hemma på datorn också, det ska upp, ut. Så folk kan se, och veta vad, och vem, dom missat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: